Amerika da kurulmuş ancak su anda merkezi Almanya’da olan, dünya çapında dalıcı sertifikasyon ve eğitim organizasyonudur.
SSI standartlarını kaliteyi kullanıcıya yani dalıcıya ulaştırmak için oluşturmuştur. Bunu sağlamak için SSI eğitmenleri yalnızca SSI standartlarını en üst seviyede sağlayan eğitim tesislerinde balıkadam eğitimlerini verebilmektedir. SSI eğitmenleri, SSI’ a özgü en efektif su eğitim metodu olan tekrar ile konfor uygulamasını kullanmaktadır. Scuba becerilerinin doğallaştığı ve bu sayede dalışa gittiğinizde sakin ve keyif alarak bu sporu uygulayacağınız bir noktaya gelmesi sağlanmaktadır.
Avrupa’da da SSI’ın yüksek kalitede eğitim organı olarak itibari bulunmaktadır. SSI 2005 yılında Avrupa Standartlarını almıştır.SSI 2005 yılında EUF (European Underwater Federation) tarafından sertifikalandırılmıştır. (EN 14153-1 to -3 dalıcılar için ve 14413-1 to -2 dalış eğitmenleri için). Bundan dolayı SSI C-kartları dünyada pek az sertifikasyonun taşımaya yetkili olduğu EUF Quality Logo sunu taşımaya hak kazanmıştır.
SSI ‘in savunduğu doğruluk şeması olan SSI Dalıcı Elması şeması aşağıda yer almaktadır.
Doğru Bilgi : Öğrenilmesi gerekilen bir kaç emniyet kuralları ve teorik temeller var. Bunu profesyonel SSI öğretim sistemiyle evinizden yapabilirsiniz. Eğitmeniniz size yardımcı olacaktır.
Doğru Araç ve Gereç: En iyisi kendinize uygun araç-gereçlerle dalmanızdır. Teçhizatınızına ne kadar alışırsanız o kadar iyi dalarsınız. Çoğunlukla düzenli aralıklarla servise götürülmeleri de gerekebilir. Bu, araç-gereçte olası fonksiyon bozukluğu ihtimalini azaltır.
Doğru Beceri: Öncelikle temel becerileri edinmeniz gereklidir. örneğin suda nasıl hareket edildiğini ya da teçhizatı doğru kullanmayı. Bunu en iyi profesyonel dalış okulunda iyi yetişmiş SSI eğitmeninden öğrenirsiniz. Tekrarlar ve alıştırmalar yeteneklerinizi geliştirecektir.
Doğru Tecrübe: Dalış kursu sırasında size değerli bilgi ve hazırlıklar sunulur. İyi bir dalgıç olabilmeniz için mümkün olduğunca dalınız. Her yeni dalışta, yeni dalış yerinde, yeni dalış arkadaşıyla ve yeni keşiflerle tecrübeniz ve yeteneğiniz artacaktır.
Sertifika Düzeyleri: SSI sizler için her düzeyde eğitim programlarını hazırlamış ve 15 Nisan 2008 tarihinde yayınlanan NR. EUF – CB 2005 002 notu EUF sertifikası ile SSI Türkiye, Avrupa ISO normlarında SSI eğitimi veren bölgeler arasına kabul edilmiş olup yayınlanan sertifikada da yer almıştır.
Dalıcı Olmayanlar İçin:
- Şnorkel Oryantasyon Sertifikası
- Şnorkel Sertifikası
Çocuklar İçin:
- Jr.Try(Deneme) Scuba Sertifika
- Jr. Scuba Diver (JSD)
- Jr. Open Water Diver (JOWD) Sertifikasi
- Jr. Specialty Diver (JSD) Sertifikasi
- Jr. Advanced Adventurer (JAA) Sertifikasi
- Jr.Adven.Open Water Diver (JAOWD) Sertifikasi
- JR. Master Diver (JMD) Sertifikasi
Yetişkinler İçin:
- Try (Deneme) Scuba Sertifikasi
- Scuba Diver (SD) Sertifikasi
- Open Water Diver (OWD) Sertifikasi
- Advanced Advanturer (AA) Sertifikiasi
- Specialty Diver (SPD) Sertifikasi
- Advanced Open Water Diver (AOWD) Sertifikasi
- Master Diver (MD) Sertifikasi
- Dive Control Specialist (DCS)Sertifikası
SSI Specialty / Uzmanlık Egitimleri :
- Night / Limited Visibility Diving – Gece ve Sınırlı Görüşte Dalış Eğitimi
- Navigation – Su Altında Yön Bulma Eğitimi
- Deep Diving – Derin Dalış Eğitimi
- Wreck Diving – Batık Dalışı Eğitimi
- Enriched Air Nitrox – Nitrox Kullanım Eğitimi
- Underwater Photography – Su Altı Fotoğrafçılığı Eğitimi
- Diver Stress&Rescue – Stres ve Kurtarma Eğitimi
- Search & Recovery – Arama, Çıkartma Eğitimi
- Computer Diving – Bilgisayar Kullanım Eğitimi
- Waves,Tides&Currunt – Dalga, Akıntı Dalış Eğitimi
- Boat Diving – Tekne Dalış Eğitimi
- Equipment Techniques – Ekipmanların Teknolojisi Eğitimi
- Dry Suit Diving – Kuru Elbise Egitimi
EĞİTİMLER PROGRAMLARI HAKKINDA DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN LÜTFEN İRTİBATA GEÇİN…